Tablet telefon usb şarj soketleri tamiri! ve problemleri

Merhaba arkadaşlar bugün sizler için hazırladığım android telefonlar android tabletlerle ilgili bu yazıyı dikkatlice ukumanızı ve faydalanmanızı isterim.
Günümüz (2015) tabletleri'nin %80 kronik problemi şarj soketlerindendir.
Aldığınız tabletlerde dikkat etmeniz gereken bir kaç nokta var bunlardan bir kaçını sıralamak gerekirse işlemci,ram,hafıza vede şarj soketi.

Tablet şarj soketi 5 Pin usb donanımını kullanmaktadır.
şarjsokettamiri


Genelde android tablet,windows tabletlerde zamanla aşınan ve kırılan mini usb 5 pin şarj soketleri lehim alanının sağlam olmaması vede yapısı gereği içerisinde bulunan plastik , iletken tellerinin, üretildiğinden buyana hatalı seçim ve üretimi hala devam eden mini usb 5 pin şarj soketidir.
şarj soketinin tamiride çok zor olur ve baya meşakatli bir iştir.Şarj soketi tamiri yapmak her tamirci'nin harcı değildir.

şarjsoketitamiri


5 tamirciden 1 tanesi adam akıllı yapamaz.Tamircide haklıdır mikroskop ile tamiri mümkündür.veri yolu ve şarj ile aynı alanda olduğundan tamiri bayağı zordur.

Pekiya android cep telefonu ve android tabletlerin şarj soketleri mini usb 5 pin ise hiç birini kullanmayalımmı?
tabiki hayır lakin alırken dikkat etmeniz gereken bazı püf noktaları vardır!
Tablet veya telefon alırken mini usb 5 pin soketi'nin aldığınız telefon yada tabletin anakartının üzerine lehimli olmayıp ayrı bir kart ile flex kablosu bağlantısı yoluyla dizayn edilmiş olmasına dikkatmeniz gerekir.
Nedeni ise eğer ayrı bir mini karta veri yolu ve şarj yolunun lehimlenmiş ise ufak bir flex kablosu ile ana karta bağlanır bu durumda usb şarj tamirini yaptırmadan kendiniz gidip o kartın aynısını alır flex kablosunu çok basit bir şekilde bağlarsınız.
Yeni çıkan telefonlar ve yeni çıkan tabletlerde artık şarj soketleri ayrı bir kart üzerine takılıyor.Tamiri çok basit ve ana kartı aşındıracak veya anakarta zarar verecek bir durum söz konusu değil.

Yorumlar