Apple Hakkında - Steve Jobs

apple iphone machintosh
Apple yarım elma Hakkında-Steve Jobs Macerası

Merhaba arkadaşlar bugün sizlere biraz apple ve şirketi hakkında bir kaç sohbet tadında yazı yazmak istedim gerçi yazmakla bitmez ama kısaca neyse işte :)
      Apple, merkezi Kaliforniya da bulunan kişisel yazılım ve donanımlardan ve Amerikanın çok uluslu şirketlerinden biridir.Başlıca donanım ürünleri Mac serisi bilgisayarlar olmak üzere, müzik çalar olarak İPod, akıllı telefon olarak İPhone, tablet bilgisayar olarak İPad ve son olarakta Apple Watch saatini müşterilerine sunmaktadır. Steve Jobs, Steve Wozniak ve Ronald Wayne tarafından 1976 yılında Apple 1 ürününü satmak için kuruldu. Bu kuruluşta mali sorunlar yüzünden ofis bulamadıkları için evlerinin otoparkında çalışmak zorunda kaldılar. Fakat zorluklar beraberinde başarıyı da getirdi. Apple 1980’lere geldiğimizde IBM ve Microsoft gibi iki dev firma ile rekabet etmeye başlamıştı. Bu iki dev firmanın ataklarına karşı aynı yıl içerisinde
Apple 3 piyasalara tanıtıldı. Apple 1984 yılında Macintosh adlı efsane bilgisayarını piyasaya sundu. Bundan sonra seyreden birkaç yılda Apple Macintosh’ten yüksek boyutta kar yaptı ve marka bilinilirliği arttırdı. Fakat gelişen teknoloji her şirketi zorladığı gibi Apple’ıda geride bırakıyordu. Milenyuma kadar Apple verimliliğini arttırsa da hedeflediği başarıyı ve ciroları bulamadı. Apple 2000’li yıllara geldiğimiz de şuan dahi müzik çalar piyasasında ki liderliğini kaybetmediği ürünü olan İPod’u piyasaya sürdü. Daha sonrasında ise Apple şirketinin telekomünikasyon sektörüne giriş yaptığı bir diğer efsane ürünü olan İPhon’u piyasaya sürdü. Apple İPod, İphone, İPad adlı cihazlarına içerik sağlamak amacıyla App Store adlı veritabanını çıkardı. Apple’ın son yılların en iyi ürünü olarak belirtilen İPad i de kapsayan App Store şuan tüm Apple ürünlerine içerik sağlıyor. Bir Apple efsanesi olan Steve Jobs’un imzası tüm ürünlerde göze çarparken şirketin kurucu babası olarak Steve Jobs her zaman Apple ismiyle beraber hafızalarda yer tutuyor. Apple dünyada şuanda 700 Milyar Dolar bütçesi ile dünyanın en zengin şirketi konumunda ve gelişen teknolojinin tekeli konumuna gelerek büyümeye devam etmektedir.
Apple Türkiye resmi web sitesi www.apple.com/tr/

Yorumlar