Youtube | Facebook | Twitter | instagram sosyal medya araçları!


Baştan söyleyeyim;Bana ne ulan dünyayı benmi kurtaracağım diyenler okumasın Alt+f4 yap git bu yazılanlar sana göre değil!..

-Ve devam edelim Youtube,Facebook,Twitter,instagram birgün kapanırmı? hesabım kapanırsa ne yaparım ben bu sitelerde hesabım olmadan arkadaşlarımla selfie'lerimi paylaşmadan yaşayamam! Diyenlere ve Bana ne ulan dünyayı benmi kurtaracağım diyenlere hitaben yazılmıştır...

Siz siz olun bu gibi sorulara ve buna benzer bir yaşantıya beyin yormayın arkadaşlar,sadece hedefinize nasıl başarılı bir şekilde ulaşabileceğinizi düşünün..Gelişmeye geliştirmeye odaklanın.Düşüneceğiniz tek şey Bende sosyal medya siteleri,blogları ve uygulamaları gibi uzun ömürlü bir teknoloji alt yapısını nasıl yapabilirim gibi bir düşünce olsun.
Belki içinizde şunu düşünenleriniz vardır,
Biz ircler, MSN Messengerlar görmüş adamlarız hepsi zamanla yok oldular bu sosyal medya siteleride elbet birgün yok olacaklar diye,fakat böyle düşünürseniz yanılırsınız bir zamanlar kullandığımız irc,mirc,msn messenger sistemlerinin alt yapıları geliştirilmeye uygun olmadıkları için birer birer yok oldular,lakin tamamen yok olmaları kısa sürmedi halada uzantıları devam etmektedir örneğin Windows işletim sisteminde bulunan msn messenger'in skype ile birleşmesi gibi kendini klonlayıp farklı bir arayüzle çalışmalarına hala devam ediyor,insanların iş ve iletişim dışında taşşak zevki için kullandıkları bir uygulama ve bunun tek nedeni bazı insanların bolca boşa vakit harcayarak,kullandıklarının ne olduğunu,sistemin nasıl işlediğini bilmeyip sadece eylenmek ve bu boş zaman kaybından ziyade aksine aptalca zevk almasıydı diyebiliriz.halbuki türk insanı facebook,twitter gibi iletişim ve bilgi kaynağını yanlış kullanmakta vede yabancı kaynaklara hizmet ederek onları yüceltmektedir.
Biz neden bundan daha iyisini yapmıyoruz?
Bu sorunun cevabı henüz bilinmesede mantıken düşünürsek aslında cevabı belli çok fazla kafa yormaya gerek yok.
     Farklı tarzlara ve yeniliklere açık olan sistemler kalıcı olurlar.özellikle insanlara hizmet edecek işe yarar uygulamaların geliştirilmesi o sistemi ölümsüz kılar.
Bir örnek vermek gerekirse linux işletim sistemi açık kaynak kodlu vede ücretsiz dağıtılmasına rağmen hala dim dik ayakta hala çok tercih edilen işletim sistemlerinden sadece birtanesi,bunun nedeni tabiki öncelik özgür yazılım ve çok fazla sayıda gönüllü geliştiricisi'nin olmasıdır.
Android işletim sisteminin bile linux dan ilham alıp linux alt yapısına sahip olması ve geliştirilmesini zamanla hepimiz gördük.konu başlığında yazdığımın aynısını android için söyleyebilirmiyiz tabiki hayır.Bu yüzden sosyal medya sitelerinin kapanması gibi bir durum söz konusu bile olamaz.bir üst yazımda belirttiğim gibi gelişen,yenilikçi platformlar daima kazanır kaybetmezler,rakiplerinden yenilikçiliği ile geride kalan bir diğer sosyal medya platformu elbet birgün rakiplerinden daha iyi gelişmeler,uygulamalar ve hizmetler sunacaktır bundan şüpheniz olmasın,
Çünkü sosyal medya siteleri'nin kazancının haddi hesabı yoktur bu nedenle gelirlerin büyük bir kısmı geliştirmeye,reklama feda edilir,istisnalar kaideyi bozmaz arkadaşlar.
Sizlerinde bu büyük sosyal medya projeleri gibi hedefinizin başarıya ulaşabileceği bir çalışmanızın vede insanlara hizmet edecek devletinize,milletinize faydalı olacak faliyetlerde bulunmanız dileğiyle hoşçakalın.

Yorumlar